İLÇEMÜFTÜSÜ DERVİŞ MAKAS GÖREVE BAŞLADI

02 Ağustos 2024 - 16:12

İlçemizde 6 yıldır görev yapan İlçe Müftüsü Ömer Bozkurt'un Bursa Büyükorhan İlçe Müftülüğüne atanmasıyla boşalan Selendi ilçe Müftülüğüne Bursa Büyükorhan İlçe Müftüsü Derviş Makas atandı.

Selendi Müftüsü olarak atanan Müftü Derviş Makas, 1970 Yılında Erzurum İspir doğumlu. İlkokulu ve ortaokulu köyünde tamamladı, Bursa Merkez İmam Hatip Lisesinde okuduktan sonra, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden lisans eğitimini tamamladı. Bursa İli Mustafakemalpaşa’da İmam-Hatiplik yapan Makas, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nde hazırlık okumaksızın 13. Dönem kursiyeri olarak Müftülük İhtisas eğitimi alarak mezun oldu. Makas, Kütahya ili Emet ilçe vaizi olarak atanmasının ardından Farklı illerde  ve yurt dışında görev yaptı. Son olarak Bursa ili Büyükorhan İlçe müftülüğü görevinde, Selendi İlçe müftüsü olarak atandı. D seviyesinde Arapça ve Almanca bilmektedir. Müftü Derviş Makas, Evli ve 3 çocuk babasıdır.
İlçe Müftüsü Derviş Makas “İlçede Cuma namazı sonrasında görevimize başladık. İlçemizde yapacağımız görev sürecinde hayırlara vesile olacak işlerle iştigal etmeyi bizlere Mevla’m nasip etsin” dedi.